Nestalog Splićanina u Beogradu snimile kamere, išao stepenicama koje vode do splava

Potraga za Splićaninom Matejom Perišem (27) koji je u novogodišnjoj noći nestao u Beogradu još uvijek traje.

Ovaj slučaj posljednja dva dana postao je prava misterija i javnost se veoma zainteresovala obzirom na okolnosti kako je nestao mladi Splićani

Na terenu je riječna policija koja pretražuje Savu. Kako nezvanično saznaje Nova.rs, postoje snimci na kojima se vidi Matej, ali oni ne daju puno informacija o tome šta se desilo s mladim Splićaninom.

Kako javljaju reporteri sa terena, Splićanina su navodno snimile nadzorne kamere kako se kreće ka stepenicama, koje se spuštaju prema jednom splavu.

Ipak, snimak je dosta lošeg kvaliteta zbog magle koja je bila te noći.

Inače, potraga za Matejem je skoncentrisana na rijeku Savu, na potezu od Ušća do kafića “Gotik“ gdje je posljednji put viđen.

Podsjetimo, u noći između četvrtka i petka, odnosno 31. decembra oko 2:30 sati gubi se svaki trag mladiću iz Splita. On je sa svojim društvom došao u Beograd na doček Nove godine.

Od njega nema ni traga, ni glasa. Njegov otac saopćio je ranije da je krenuo ka Beogradu kako bi pomogao u potrazi te tom prilikom poručio da nije želio da mu sin ide u Srbiju.

Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše“, kaže za Slobodnu Dalmaciju ugledni vaterpolski sudac i dugogodišnji zaposleni splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Nenad Periš.

On će se danas zaputiti u Beograd kako bi potražio svog sina Mateja (27) koji je tamo nestao na Staru godinu u 2:30 sati nakon ponoći.

Kad mi je Matejev prijatelj preko kćerkinog Instagrama zatražio broj mobitela nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije uredu, a pogotovo kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen.

Nemjerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije…

Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba ‘Gotik’, gdje je viđen oko 2:30 sati iza ponoći”, ispričao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

Nestanak mladića prijavljen je policiji u Srbiji 31. decembra, kada je otpočela potraga za njim.