Foto: Twitter

Novak Đoković ne krije razočarenje zbog odluke sudija: “Sarađivat ću s vlastima na mojoj deportaciji”

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izgubio je slučaj pred Saveznim sudom Australije, a odluka tročlanog vijeća bila je jednoglasna, saopšteno je u nedjelju nešto pre osam časova po srednjoevropskom vremenu.

Dakle, Đokoviću je onemogućeno da brani titulu na prvom Gren slem turniru u sezoni i biće deportovan iz Australije.

Uz to, navodi se i da mora da plati sudske troškove i odštetu u visini od 500.000 dolara.

Također, biće podvrgnut trogodišnjoj zabrani ulaska u Australiju, ali postoji mogućnost da za to dobije izuzeće.

Pisani razlozi će biti saopšteni u narednim danima.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković razočaran je zbog gubitka sudskog procesa sa australijskim vlastima, kojim mu je onemogućeno učešće na Australian Openu.

Želio bih da dam kratku izjavu kojom bih zaokružio dešavanja u sudu danas. Uzeću malo vremena kako bih se odmorio i prikupio energiju, prije nego što budem dao neki dalji komentar svega ovoga“, kaže Novak i dodaje:

Izuzetno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za sudskim viđenjem odluke ministra da otkaže moju vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australian Openu.

Poštujem odluku suda i sarađivaću sa relevantnim vlastima u smislu moje deportacije iz zemlje. Nije mi prijatno što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da ćemo se svi sada koncentrisati na igru i turnir koji volim”.

Za kraj, prvi reket sveta je zahvalio svima na podršci.

Želio bih da poželim igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Konačno, hvala mojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, mojim dragim Srbima za stalnu podršku. Svi ste bili veliki izvor snage za mene”, zaključio je Đoković.