Novaku Đokoviću odbijena viza za Australiju, najvjerovatnije bez nastupa na Australian Openu

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću nije odobren ulazak u Australiju.

On najvjerovatnije neće nastupiti na ovogodišnjem Australian Openu, saznaje Sport Klub.

Podsjetimo, Đoković je jučer na zvaničnom Instagram profilu objavio da je dobio medicinsko izuzeće iz Australije, ali je danas nakon slijetanja u Australiju zaustavljen i izolovan od strane granične službe.

Medicinsko izuzeće je zapravo tražio Novakov tim, ali se ispostavilo da je zahtjev bio pogrešan, pa je Đoković dobio “pogrešnu vizu”.

Iako su se u taboru najboljeg tenisera svijeta nadali da bi australska vlada mogla odobriti ulazak i nastup najboljem teniseru današnjice, to se nakon dugog zasjedanja nije desilo, pa tako Đokovića nećemo gledati na prvom Grand Slamu sezone.

Aleksandar Vučić: Borit ćemo se

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je razgovarao telefonom sa Novakom Đokovićem koji već satima na aerodromu u Melbourneu čeka odluku tamošnjih vlasti da li će ga pustiti u Australiju, gdje bi trebao igrati na turniru Australian open.

Rekao sam našem Novaku da je cijela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mjere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera svijeta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava, Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu“, napisao je Vučić na Instagramu.