Odgođeno suđenje Eldinu Hodžiću za ubistvo supruge u Boljakovom potoku

Suđenje Eldinu Hodžiću, koji se tereti za na****e u porodici, odnosno u****vo supruge, a koje je trebalo početi danas u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS), odgođeno je zbog bolesti člana Sudskog vijeća.

Kantonalni sud Sarajevo je u decembru potvrdio optužnicu protiv Hodžića, koji se tereti za krivična djela – nas***e u porodici (član 222, stav 6 KZFBiH) i ugrožavanje sigurnosti.

Tereti se i za krivično djelo kažnjivo po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije KS (neovlašteno posjedovanje oružja).

Optuženi Eldin Hodžić se tereti da je 4. jula prošle godine oko 17.30 sati u sarajevskom naselju Boljakov potok, u ulici Mahmuta Bušatlije ispred kuće koju su koristili članovi porodice K. A., usmrtio suprugu.

Prethodno je duži vremenski period zlo****ljao.

Optužnica ga tereti i za ugrožavanje sigurnosti, prijeteći drugoj osobi.

Također, teresi se i za nabavku i držanje vatrenog oružja i municije bez odobrenja nadležnog organa.

Kako se Hodžić branio?

Mediji su u to vrijeme pisali da je nezvanično osumnjičeni Hodžić nakon hapšenja plakao u policijskoj stanici tvrdeći da se sve slučajno dogodilo.

On je istražiteljima kazao da su on i Alma bili pred razvodom i da je došao pred kuću njenih roditelja.

Navodno je trebao dovesti njihovo četverogodišnje dijete koje je ostalo kod njegove majke u naselju Donji Kotorac.

Prema njegovoj verziji priče, tada su ga ispred kuće napali punac i punica.

Punac je navodno krenuo na Eldina da ga udari komadom armature, nakon čega je on izvadio pištolj i repetirao ga.

U naguravanju, tvrdi Eldin, Alma ga je u jednom momentu uhvatila za ruku i pištolj je, kako je izjavio, opalio, a metak pogodio njegovu suprugu.

Plačući, stalno je ponavljao da nije imao namjeru da naudi Almi, te da su mu u naguravanju skinuli naočare i da se branio od napada punca i punice.