Foto: Društvene mreže

Oglasio se jedan od policajaca iz Priboja: Dugujem izvinjenje prijateljima Bošnjacima

Nakon što je izašao video snimak sa proslave Nove godine u Priboju, na kojem policajci pjevaju sramotne šovinističke pjesme o Srebrenici i Vukovaru, oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa slavlja.

Zeković je na zvaničnoj Facebook stranici uputio izvinjenje svima onima koje je povrijedila “pjesma koja se čula te večeri”.

Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo“, kazao je.

Tvrdi da ovu ovu pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani.

To se može vidjeti na snimku. Za vrijeme proslave, nije bilo muzike uživo već je ista puštana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja)”, napisao je policajac.

Dodao je kako mu je najsretniji dan u životu, rođenje sina, pretvorio u negativan kontekst.

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme. Posebno žalim što mi se obilježavanje najsretnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usljed nenamjernog emitovanja sporne pjesme.

Svima želim puno zdravlja i uspjeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da ću ubuduće na stihove ovakvih pjesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro”, poručio je u svojoj objavi Dragan Zeković.