Oglasio se Nikola Prce nakon oproštaja: “Zbog vas sve je imalo smisla”

Jedan od najboljih rukometaša Bosne i Hercegovine Nikola Prce oglasio se na zvaničnom Facebook nalogu i zahvalio se svima koji su bili uz njega deceniju i po reprezentativne karijere.

Protiv Španije upisao je posljednje minute u nacionalnom dresu.

Ostat će upisano da je golgeter i trenutno drugi najbolji strijelac reprezentacije BiH u historiji bh. rukometa postigao na oproštaju Špancina tri gola na Evropskom prvenstvu.

To bi bilo to. Hvala mojoj obitelji, svim mojim trenerima i suigračima bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo moguće. 15 godina radosti, ponekad i tuge, padova, ali još više uspona. To je život i to je sport.

Najljepše i nezaboravne sportske trenutke sam doživio u reprezentaciji i uvijek rado i sa istim žarom dolazio na okupljanja, na naša druženja. Na kraju, najveće hvala našim navijačima. Zbog vas je sve ovo imalo smisla. Vidimo se!” napisao je Nikola Prce.

Tijesna utakmica protiv europskog šampiona

Rukometna reprezentacija BiH večeras je pružila sjajnu partiju u Bratislavi te u svojoj posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu skupo prodala kožu protiv aktuelnog europskog šampiona.

Na koncu je Španija u tijesnoj završnici porazila Zmajeve, koji su veći dio susreta bili u vodstvu.

Prvi gol na utakmici postigao je Nikola Prce nakon prelijepog poteza kojim je prevario tri igrača aktuelnog prvaka Evrope, a prethodno je blok Zmajeva odradio dobar posao i pomogao Buriću da odbrani udarac Maquede, prenosi Sport Centar.

Potom je diskutabilno na dva minuta isključen Vranješ, a Casado je brzo poravnao na 1:1. Igrali su Zmajevi nakon toga bez golmana, a to koristi golman Hernandez i postiže gol za 1:2.

Ipak, dobro se držao Obrvanov tim i preko Senjamina Burića stigao je do poravnanja, a onda i do vodstva od 4:3 preko Perića koji zabija dva gola.

Nakon toga je BiH povezala nekoliko loših napada koji su završili greškama, ali meč je sve vrijeme bio u egalu.

Prce zaista briljira na oproštaju od reprezentacije, a svojim trećim golom u 16. minuti donosi novo vodstvo BiH od 8:7.

Uslijedilo je nekoliko promašaja Španije, a u 21. minuti to koriste Zmajevi i dolaze prvi put do +2 (11:9)!

Do poravnanja Španci stižu tri minute prije odlaska na odmor golom iz sedmerca za 12:12, a vodstvo nedugo zatim BiH vraća Karačić, koji sjajno pogađa za 13:12. U posljednjim trenucima prvog dijela Herceg pogađa za 14:12.

Na startu drugog dijela Ivan Karačić pogađa za tri gola prednosti, 15:12, a zatim isti igrač poentira i za 16:13, potom i Perić za 17:14.

Do polovine poluvremena Zmajevi su vodstvo uspješno održavali i pored toga što su Španci nekoliko puta prišli na jedan gol zaostatka, da bi Furija serijom 3-0 ipak uspjela izjednačiti u 45. minuti (20:20).

Nevolja ne dolazi sama, jer minut kasnije je Keškić isključen. S igračem manje Zmajevi u kontranapadu poentiraju preko Draganića za 21:20, ali Španci brzo uzvraćaju istom mjerom te ponovo kreiraju seriju 4-0 za vodstvo od 22:25 na sedam minuta prije kraja.

Hamidović je smanjio na 23:25, ali isti igrač je isključen u 55. minuti, što je znatno umanjilo šanse BiH da dođe do preokreta i kreira iznenađenje.

Casado potom preko cijelog terena pogađa za 23:26 (igrali smo bez golmana).

Herceg je smanjio na 24:26, da bi Marquez zatresao mrežu za 24:27, a Vranješ zaradio isključenje na dvije minute prije kraja. Bilo je jasno da će naši hrabri reprezentativci ipak izgubiti…

Meč je okončan pobjedom Španaca rezultatom 24:28.

U našem timu najefikasnij bili su Karačić (šest golova), Perić i Herceg (četiri).

Benjamin Burić je izabran za najboljeg igrača utakmice.