Foto: Pomozi.ba

Pomozi.ba tokom prošle godine donirao ogromnih 3,8 miliona KM za liječenje građana

Pomozi.ba organizacija u toku 2021. godine donirala je ogromnih 3,8 miliona KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana.

Od spomenutog iznosa, samo u toku mjeseca decembra donirano je oko 600.000 KM.

U odnosu na 2020. godinu kada smo donirali 1,8 miliona KM, u 2021. imamo povećanje od velikih 2 miliona KM. Također, došlo je i do povećanja broja upita, te smo u 2021. godini dobili blizu 1000 zahtjeva za pomoć u liječenju“, kazali su iz Pomozi.ba

Kako nisu u stanju pokretati toliko apela za pomoć, osnovali su trajni Fond za liječenja kojim se prikupljaju sredstva na više načina.

Jedan od načina je trajni humanitarni broj 17021, drugi način je projekat “Najbolji obrok u mjesecu”, a donacije su moguće i putem web kampanje Udruženja Pomozi.ba.

Često imamo zahtjeve za pomoć gdje ljudi s jedne strane ne žele ići javno sa apelom, kada npr. roditelji ne žele izložiti dijete javnosti, a potrebna su im velika finansijska sredstva.

S druge strane, jako je teško prikupiti ta finansijska sredstva, ukoliko ne idemo javno i sa apelom“, navode iz ovogo udruženja.

Zato je bitno da imamo trajni fond za prikupljanje sredstava, kako bi mogli pomoći što većem broju oboljelih bh. građana. Hvala svima koji su nas na bilo koji način podržavali prethodnih godina i donirali u svrhu liječenja, jer svi smo mi Pomozi.ba.

Naš rad i dalje možete pratiti putem naših društvenih mreža Facebooka i Instagrama, a sve kampanje, kako aktuelne, tako i završene možete pogledati na web stranici www.pomoziba.org.