“Sportisti za život”: FK Velež zajedno sa svojim navijačima pomaže liječenje oboljelih bh. građana

Plemenitoj priči “Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji” Udruženja Pomozi.ba priključio se i FK Velež sa svojim vjernim navijačima.

Kada se bezbroj puta uvjerite u rečenicu da pomaganje oplemenjuje dušu i kada na svom putu sretnete ogroman broj dobrih ljudi, koji su spremni pomoći drugome, onda znate da su to dobri ljudi.

Nesebični, puni ljubavi, empatije, osjećaja za druge ljude, koji možda nisu imali sreće u svom životu, pa ih je stigla neimaština, bolest…

Na našem životnom putu, koji smo zacrtali, pomagajući drugima, sreli smo na stotine ljudi, koji uopšte ne pitaju za ime i prezime, već na koji način mogu pomoći.

Među takvim ljudima je jako puno sportista i sportskih kolektiva, a od septembra prošle godine, pokušavamo ih sve uvezati u jednu humanu priču i u tome polako uspijevamo.

Dio naše priče ‘Ujedinjeni sportisti u humanoj misiji’ već su Edin Džeko, Mirza Teletović, KK Bosna Royal, OKK SPARS, NK Stupčanica, GFC Sarajevo, FC Željezničar, Šampion Junior Kup, Balkan Soccer kamp, Ibrahim Šehić i mnogi drugi, a sada smo dobili još jednog partnera i to Fudbalski klub Velež, sa armijom navijača, koji vole crvenu boju“, kažu iz Pomozi.ba.

Kada su im predložili saradnju, od Mostaraca su čuli “Zajedno smo u ovome! Računajte na nas.”

Nisu se dvoumili niti jedne sekunde, već su stavili sve svoje resurse na raspolaganje i sami pokrenuli ovu humanitarnu priču, jer ‘pružiti podršku i pomoć slabima i ugroženima jedna je od ideja na kojima je, prije jednog stoljeća, utemeljen Fudbalski klub Velež Mostar‘”, dodaju iz Pomozi.ba.

Rođeni su kroz cijelu svoju historiju ostali vjerni upravo toj misiji i zbog toga su svoje navijače sa radošću obavijestili da su i zvanično ostvarili saradnju sa Humanitarnim udruženjem Pomozi.ba i to kroz humanitarni fond „Sportisti za život“.