Trojica mladića iz RS-a uhapšena u sarajevskom restoranu “Igman” zbog izazivanja mržnje i prijetnji

Pripadnici Policijske uprave Ilidža sinoć su uhapsili trojicu mladića iz RS-a zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi i prijetnji upućenih E. S. u restoranu “Igman”.

Ovo je potvrđeno iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Dana 10.01.2021. godine u 02:30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lica: M.S., rođen 1996. godine, nastanjen u Han Pijesku, N.T., rođen 2001. godine, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu i D.P., rođen 1990. godine, nastanjen u Sokocu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 163. KZ F BiH (Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti), na štetu E.S. iz Sarajeva“, navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policiji pune ruke posla

Osim navedenog, policija je u Sarajevu uhapsila osobu K.B. (22) iz ovog grada jer je oštetio šest parkiranih automobila.

Ovo je saopćeno danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.

K.B. je u centru grada, u Mis Irbinoj ulici, oštetio šest parkiranih motornih vozila i osumnjičen je za krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju kriminalističku obradu nad uhapšenom osobom.

Ipak, ne navodi se način na koji je oštetio parkirane automobile.

Ono što možemo dodati jeste da je u Sarajevu u posljednje vrijeme učestalo zapaljenje automobila.

Također, moramo da navedemo i požar koji se desio prije dvije noći u sarajevskom naselju Čengić Vila, ulica Gradačačka 5, gdje je policija dva dana na terenu i pokušava rasvijetliti slučaj.