Ujutru nas ne očekuju “debeli” minusi, oblačno vrijeme prognozira se tokom dana

Danas je u Hercegovini bilo sunčano, dok se u Bosni nakon sunčanog prijepodneva u drugom dijelu dana oblačnost postepeno povećavala sa sjevera prema centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -14; Jajce -5; Bugojno i Sokolac -4; Sarajevo i Srebrenica -3; Gradačac, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 0; Banja Luka, Bijeljina i Drvar 1; Livno 3; Bihać i Mostar 4; Neum i Trebinje 6°C.

Sutra prije podne pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveru i centralnim područjima Bosne. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Pretežno oblačno najduže će se zadržati na istoku Bosne. U Krajini, jugozapadu Bosne i u Hercegovini mala do umjerena naoblaka, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 1°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka oko -6, a najviša dnevna oko 0°C.