Video/ Identifikovan mladić koji je u Priboju pjevao “Božić je, Božić je, pucaj u džamije”

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Priboju identifikovali su osamnaestogodišnjeg mladića koji je, kako se sumnja, u noći između 6. i 7. januara ove godine izazvao incident u kome se vrijeđaju građani druge nacije i vjere, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Odmah po objavljivanju snimka na društvenim mrežama i u medijima, na kome mladić pjeva pjesmu neprimjerenog sadržaja, policija je pokrenula istragu i vrlo brzo identifikovala učesnika ovog događaja“, navode iz MUP-a.

O događaju je, kako se dodaje, obaviješteno nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se intenzivno radi na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti.

Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak, nastao na Badnje veče, na kom se vide kako više osoba sa upaljenim bakljama pjeva: “Božić je, Božić je, pucaj u džamije’”.

Na snimku je, međutim, jasno vidljiv samo mladić koji je u kadru i kog je policija identifikovala.

Samo dan ranije je na jednoj zgradi u Priboju osvanuo sramotni grafit posvećen Ratku Mladiću.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis “Ratko Mladić heroj”, dok na drugoj “Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala”.

Međutim ni tu nije bio kraj.

Na društvenim mrežama u istoj noći osvanule su uvrede i prijetnje pribojskim imamima, izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Podsjećamo, Priboj je u centar pažnje došao prije nekoliko dana kada su tamošnji policajci snimljeni kako pjevaju pjesme o Srebrenici i Vukovaru.

Blaga ili nikakva reakcija države na izlive u Priboju od prije samo nekoliko dana, počinjene od strane policijskih službenika, zasigurno je doprinijela do nastanka novih fašističkih ispada.