Zastupnik u Skupštini KS Dževad Poturak operisao srce

Dževad Poturak, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo ispred SBB-a operisao je srce.

Kako je napisao na svojoj Facebook stranici operacija je bila uspješna.

Vratio sam se, obećao sam da ću se vratiti. Uspjela operacija srca. Hvala Bogu dragom, hvala ekipi iz Centra za srce“, napisao je Poturak na svom profilu na Facebooku.

Poturak je, osim što je skupštinski zastupnik, proslavljeni bh. borac, teškaš u kickboxu.

U karijeri je odradio 94 borbe u kojima je ostvario 57 pobjeda i 34 poraza, dok su tri borbe okončane bez pobjednika.

Najveći uspjeh je ostvario 2014. kada je postao svjetski prvak WAKO Pro asocijacije, dok je ranije, 2007. godine, osvojio i K-1 Fighting Network turnir u Pragu.

U životu je imao desetak pomalo teških operacija, poput bicepsa, šaka, oka, nosa u tri navrata, rebara…

Naredna sjednica već 31. januara

Naredna sjednica Skupštine KS koja čeka Poturka zakazana je za ponedjeljak, 31. januara 2022. godine.

Radi se o 48. radnoj sjednici na kojoj će se naći i Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2022.godinu, kao i Zakona o njegovom izvršavanju.

U dnevni red ove sjednice uvršteni su Prijedlog zakona o stavljanju van snage Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo, kao i Prijedlog zakona o komunalnim taksama.

Uz Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za 2022. godinu, zastupnici će se na ovoj sjednici izjašnjavati i o programima rada i finansijskim planovima za 2021. godinu šest javnih zdravstvenih ustanova, i to: Doma zdravlja KS, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za bolesti ovisnost, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, te Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.

Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju KS i kantonalnoj Direkciji za puteve, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji objekta radi rušenja, u svrhu izgradnje IX transverzale – rondo u ulici Safeta Zajke i Izvještaj Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o utvrđivanju slobodnih dopunskih taksi oznaka, takođe, su tačke dnevnog reda ove sjednice.

Kolegij je za 15. februar 2022. godine /utorak/ zakazao održavanje tematske sjednice Skupštine KS na kojoj će se razmatrati Informacija Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS o stanju inkluzivnog odgoja i obrazovanja sa prijedlogom mjera za unapređenje odgojno-obrazovnog rada sa djecom s teškoćama u predškolskim ustanovama, osnovnim, srednjim školama i centrima.

Ostaje da vidimo da li će se Poturak odazvati ovim sjednicama obzirom da znaju biti mukotrpne i za nas novinare koji ih pratimo, a posebno i za zastupnike koje u klupama provedu nekada i više od 10 sati.

Kolektiv Sarajevske sehare želi zastupniku brz oporavak.