Zmajevi poraženi od favorita Španije u debitantskom nastupu na EP, Bošković strijelac historijskog gola

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na debitantskom nastupu na Evropskom prvenstvu od Španije rezultatom 5:1.

Zmajevi su došli do historijskog gola koji je djelo Josipa Boškovića.

Odmah na početku utakmice Španci su imali dvije šanse preko Lozana, ali oba puta intervenisao je golman Dujmović.

Nedugo nakon toga Arnautović je na drugoj strani prijetio pokušajem iz teške pozicije. Španija je povela u trećoj minuti. Gomez je ostao sam i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

Strijelac gola za Španiju propustio je jednu veliku šansu. Dujmović je još jednom odbranio u četvrtoj minuti. Pokušao je i Radmilović na jednoj, a Borja na drugoj strani.

Aladžić je imao veliku priliku u sedmoj minuti, no Borja je spasio sa gol-linije.

Campos je iskoristio grešku Ivankovića u osmoj minuti i udvostručio je prednost Španaca. Dvije minute poslije Lozano je pogodio stativu, a Dujmović je zaustavio China.

U šansi je bio i Esteban, a onda su izabranici Ive Kreze smanjili na 2:1. Bošković je iz drugog pokušaja došao do historijskog gola za Zmajeve.

Španci su nastavili napadati i kreirati šanse. Dujmović je imao još jednu sjajnu intervenciju u 18. minuti, u kojoj su naši protivnici došli do novog gola i poveli sa 3:1. Strijelac je bio Lozano.

Ivanković je bio neprecizan u nastavku, a do odlaska na odmor promjene rezultata nije bilo.

Španci, koji su bili apsolutni favoriti u ovom meču, na startu drugog dijela došli su do 4:1 nakon kontre, a pogodio je Ortiz.

Nismo mnogo prijetili u drugom poluvremenu jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu, koja je došla do konačnih 5:1 u 37. minuti kada je pogodio Ortiz po drugi put.