Centrotrans obavještava putnike da je nakon požara šalterska prodaja karata ponovo u funkciji

Kompanija Centrotrans, nakon požara koji je prije dva dana zahvatio Autobusku stanicu Sarajevo, obavještava putnike da je šalterska prodaja karata od danas ponovo u funkciji.

Svi putnici na šalterima mogu kupiti kartu za željenu destinaciju.

Također, sve međugradske i međunarodne autobuske linije kompanije Centrotrans saobraćaju redovno, prema registrovanim redovima vožnje i nema planiranih izmjena u režimu saobraćanja.

Informacije o redovima vožnje putnici mogu dobiti pozivom na jedan od telefonskih brojeva: 033/213-100; 062/566-819 ili 062/566-800“, saopćila je ova kompanija.

Online prodaja karata putem web stranice Centrotransa trenutno je nedostupna zbog tehničkih problema, a o početku rada iste putnici će biti blagovremeno obaviješteni.

Podsjećamo da je prije dva dana, 16.02.2022. godine u 13:05 sati, usljed eksplozije plinske boce došlo do požara u iznajmljenom poslovnom prostoru “Paša doner“ koji se nalazi na dolazim peronima Autobuske stanice Sarajevo.

Šalter sala Autobuske stanice za prodaju/ kupovinu karata zbog navedenog bila je zatvorena do okončanja istražnih radnji i saniranja nastale štete.

Podsjetimo, nekoliko vatrogasnih vozila gasilo je požar, te je požar vrlo brzo lokalizovan.

U požaru je povriješen jedan radnik “Paša donera”, kako su kazali on se trenutno osjeća dobro, a iskoristili su priliku i demantovali da je eksplodirala plinska boca.

To će tek naknadno istražne radnje da potvrde.

Nakon istražnjih radnji bit će dostupno više informacija o samom požaru.