Dvije osobe izvršile tešku krađu u magacinu firme “Zrak”

U toku jučerašnjeg dana dvije muške osobe izvršile su tešku krađu u firmi “Zrak”.

Naime, kako je saopćeno iz MUP-a KS Đ. K., rođen 1999. godine u Sarajevu i N. H., rođen 1983.godine u Bijelom polju ušli su u magacinski prostor u vlasništvu firme “Zrak” gdje su izvršili tešku krađu.

Dana 24.02.2022. godine u 15:55 sati u ulici VII transverzala, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice Đ. K., rođen 1999. godine u Sarajevu i N. H., rođen 1983. godine u Bijelom polju, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. stav 1. KZ F BiH (Teška krađa).

Isti su navedenog dana u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo izvršili tešku krađu u magacinskom prostoru u vlasništvu firme ‘Zrak’“, naveli su iz sarajevske policije.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke “Audi A6”, koje koristi Đ. K. i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela“, dodaju iz MUP-a.

Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.