Foto/ Ovo su mlada Zeničanka i Travničanin koji su izgubili život u sinoćnjoj teškoj nesreći kod Zenice

Brojna javnost u Bosni i Hercegovini, a prvenstveno u Zenici, šokirana je jutros nakon vijesti da je sinoć jedva punoljetna Zeničanka izgubila život u teškom udesu na magistralnom putu M-17 u Zenici, u mjestu Radakovo.

Podsjetimo, u nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo Seat i autobus, a tom prilikom poginule su dvije osobe iz Seata.

U nesreći su život izgubili I. M., rođen 1999. godine iz Travnika, i B. B., rođena 2003. godine, iz Zenice“, kazali su iz policije.

Kako se saznaje, u nesreći su život izgubili Meho Ibrahimović (23) iz Travnika i Berina Beganović (19) iz Zenice, prenosi Avaz.

Brojni prijatelji poginule Zeničanke na društvenim mrežama oplakuju prerano ugašeni život 19-godišnjakinje.

Smrt, okrutna i ustrajna, nemilosrdna i bezdušna, nepredvidiva, ali uvijek vjerna, poslušna i nepogrešiva. Ako vas napuste svi u životu, smrt sigurno neće!

Čekat će vas na ugovorenom mjestu. Kada je sretnete, ne okrećite glavu od nje, ne ljutite se nego se suočite“, samo je jedna od brojnih objava prijatelja stradale Zeničanke.

Očevidac tvrdi da je došlo do direktnog sudara putničko motornog vozila i autobusa.

Preticao je, a potom ‘zaplesao’ na autoputu. Zatim je bočnim dijelom auta udario direktno u autobus. Preminuli su na licu mjesta.

Došla je Hitna pomoć, međutim, mogli su samo konstatirati smrt“, priča očevidac nesreće.

Srećom, autobus u koji se zabio Seat bio je bez putnika, a vozač je prošao bez povreda.