Goran Lojo: Težak poraz od Kanade, sutra je novi dan i nova utakmica

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Osaki na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo protiv favorizirane Kanade rezultatom 96:64.

Goran Lojo, selektor košarkaške reprezentacije BiH kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da je bila teška utakmica kao i poraz.

Neočekivan poraz i sa dosta visokom razlikom. Dosta je razloga za to, prvo nismo bili na našem nivou na prvom poluvremenu smo pravili dosta grešaka u odbrani što je Kanada dobro iskorištavala sa veoma visokim procentom šuta, posebno za tri poena”, kazao je Lojo.

Dodao je i to da će cijeli tim analizirati greške iz ove utakmice.

Sutra je novi dan, nova utakmica i pokušat ćemo da odigramo što je bolje moguće. Jedan od razloga može biti i to da ove utakmice nemaju neki takmičarski karakter jer će se sve tri ekipe plasirati na Svjetsko prvenstvo u Australiju.

Kanada je jednostavno bila više motivisana i nisu slučajno četvrta reprezentacija na svijetu. Imaju dominantne igračice na svim pozicijama. Značajno nas je poremetila i povreda Marice Gajić koja se desila prije dva dana”, poručio je Lojo.

Nikolina Babić, bh. reprezentativka u košarci kazala je da je činjenica da će se plasirati na Svjetsko prvenstvo doprinijela tome da uđu opuštenije u utakmicu.

Što svakako nije opravdanje, analizirat ćemo utakmicu, nastojati ispraviti naše greške i sutra i u svakoj narednoj utakmici izađemo sa boljom i dosta agresivnijom odbranom”, zaključila je Babić.

Zmajice će protiv selekcije Japana igrati sutra, a meč počinje u 10 sati po srednjeevropskom vremenu.