Građani ogorčeni jer se električna energija gasi nakon samo jednog neplaćenog računa

Elektrodistribucija Sarajevo električnu energiju počela je da gasi nakon samo jednog neplaćenog računa. 

Više građana u Kantonu Sarajevo požalilo se na ovu praksu, istakavši da o istome nisu obaviješteni.

Dakle, da pojednostavimo, vi ne morate imati “dug” od dva ili više računa, dovoljno je da ne platite račun za prošli mjesec na vrijeme i ostat ćete bez električne energije.

Ne samo da ćete ostati bez električne energije nego ćete vrtoglavu cifru morati da platite da bi se ista ponovo uključila.

Tako da ukoliko istog dana kada je isključena električna energija do 16:00 sati ne uplatite 43,30 KM, narednog dana morat ćete platiti 55 KM?! Zašto, kako?! Pa može im se.

Građani su razočarani ovim potezom, posebno ako uzmemo u obzir da nisu obaviješteni o promjeni poslovanja, odnosno da će morati plaćati račun za računom.

Isto tako se i pitaju da li moraju ovako vrtoglave cifre plaćati svaki put kada zakasne s plaćanjem jednog računa, obzirom da se radi o spajanju jedne žice.

Ističu da se uplata za ponovno uključenje električne energije uplačuje na drugi bankovni račun, a ne na isti za plaćanje redovnih računa.

Pretpostavka je da je nakon ove “nagle” promjene Elektroprivreda iz džepa građana inkasirala ogromne cifre samo od uključenja.

O kojoj cifri govorimo, ne možemo sa tačnošću kazati obzirom da do objave ovog teksta nismo dobili odgovor iz Elektroprivrede.

Pretpostavljamo se radi o velikoj svoti novca obzirom da živimo u državi u kojoš se ne živi nego preživljava, a pitanje je koliko će građani uz sva poskupljenja moći da priušte najosnovnije.