Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja radne sedmice? Oscilacije i u vremenskim prilikama i u temperaturama

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo djelomično vedro.

Slabije padavine su registrovane prije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne, a u jutarnjim satima i u Hercegovini i sjeveru Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati iznosile su: Bjelašnica -8; Sarajevo 5; Bugojno i Livno 6; Jajce 7; Drvar, Gradačac, Tuzla i Zenica 8; Bijeljijna, Doboj i Sanski Most 9; Bihać i Trebinje 10; Banja Luka i Prijedor 11, Grude i Mostar 12; Neum 13 °C.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Jutarnja temperatura zraka oko -2 °C, a najviša dnevna oko 7 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 °C, na jugu zemlje do 16 °C.

U petak u drugom dijelu dana se očekuje naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo, koje će u drugoj polovini dana promijenuti smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3 °C, na jugu do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 °C.