Na Alipašinom Polju povrijedio pješaka dok je parkirao automobil “u rikverc”

Tokom jučerašnjeg dana povrijeđen je pješak na Alipašinom Polju i to dok je druga osoba parkirala automobil.

Naime, kako su kazali iz MUP-a KS muškarac iz Istočnog Sarajeva parkirao je “u rikverc” automobil i tom prilikom oborio starijeg muškarca.

Dana 23.02.2022. godine u 13:20 sati, na parking prostoru u ulici Ive Andrića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom, vožnjom unazad na kratkom dijelu puta, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Z. Š., rođen 1942. godine u Varešu, nastanjen u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke “Peugeot Boxer”, reg. oznaka T46-A-557, kojim je upravljao vozač D. M., rođen 1987. godine u Sarajevu, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu“, kazali su iz sarajevske policije.

Nije poznat stepen povreda povrijeđenog muškarca, ali je zadržan na daljem liječenju.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi neutvrđen stepen povreda zadobio je pješak Z. Š., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju“, dodali su iz MUP-a.

O ovom djelu obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za sobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode“, zaključili su iz MUP-a.