Od našeg nacionalnog dresa oprostio se još jedan Zmaj

Još jedna rukometaš oprostio se od našeg nacionalnog tima. 

Zbogom dresu Bosne i Hercegovine danas je kazao Ivan Karačič.

Karačić se od najdražeg žuto-plavog dresa oprostio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa obitelji i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa.

Odluka nije bila jednostavna, ali svaki sportaš, prije ili kasnije, dođe do te točke. Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina.

Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ.

Reprezentacija je tokom svih ovih godina postala moja druga ubitelj i pomogla mi da se formiram kao sportaš, ali i kao ličnost. San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici.

Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja. Na moju pomoć uvijek možete računati.

Na kraju, veliko hvala mojoj obitelji na podršci, svim izbornicima od kojih sam puno naučio, mojim suigračima i prijateljima sa kojima sam doživio neke od najljepših trenutaka u životu.

Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je poseebna čast igrati za vas. Veliki pozdrav svima”, poručio je Karačić.

Karačić je za nacionalni tim Bosne i Hercegovine debitovao 2011. godine, a za to vrijeme je na 80 odigranih utakmica postigao 165 golova.

Podsjetimo, ranije su se od reprezentacije oprostili Nikola Prce i Vladimir Vranješ.