Oglasila se policija o teškom udesu kod Hadžića, povrijeđeno više maloljetnih osoba i djece

U naselju Zovik, u općini Hadžići, jutros se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je nekoliko osoba zadobilo povrede.

Sarajevska policija oglasila se o ovom udesu, navodeći detalje kako je došlo do nesreće.

Prema izvještaju MUP-a KS povrijeđeno je više maloljetnih osoba i djece, a jedno dijete je zadobilo teže povrede.

Dana 27.02.2022. godine u 08:00 sati, na kolovozu magistralnog puta M-17, u mjestu Donji Zovik, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Ford-Tranzit”, reg. oznaka J36-O-681, kojim je upravljao vozač E. S., rođen 1958. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen i putničkog motornog vozila marke “Opel-Vivaro”, reg. oznaka M97-K-980, kojim je upravljao vozač Z. B., rođen 1961. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je putnik iz vozila “Opel-Vivaro”, dijete rođeno 2009.godine u Sarajevu, a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, nakon čega je upućeno na kućno liječenje.

Lakše tjelesne povrede su zadobili putnici iz navedenih vozila: dijete, rođeno 2011. godine u Istočnom Novom Sarajevu, mldb. lice, rođeno 2005. godine u SAD-u, mldb. lice, rođeno 2006. godine u Sarajevu, dijete, rođeno 2008. godine u Sarajevu, E.J., rođen 1957. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, mldb. lice, rođeno 2008. godine u Mostaru i mldb. lice, rođeno 2004. godine u Sarajevu.

Ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu, a potom su upućeni na kućno liječenje“, kazali su iz MUP-a KS.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.