Opsadno stanje u KPZ Miljacka zbog Marka Trifkovića: Sam ide na kupanje i u šetnju, svaki izlazak pretresa se nag

Zbog prebacivanja Marka Trifkovića Žižana, automafijaša s Pala u KPZ Miljacka, u ovom zavodu su uvedene dodatne mjere osiguranja.

Trifkoviću je određen pritvor po prijedlogu Tužilaštva KS koje ga sumnjiči za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, 2018. godine na Alipašinom Polju.

On je sinoć prebačen u pritvor zbog čega je Uprava zatvora utrostručila osiguranje.

U ovom zatvoru se nalazi i Aleksandar Macan, koji je s Žižanom i Savom Marinkovićem kobne noći bio na Alipašinom Polju u Sarajevu kada su policajci likvidirani.

Sve su to razlozi da se pojačaju mjere osiguranja za Žižana koji je uhapšen prije tri dana nakon što mu je ukinut pritvor rješenjem Suda BiH.

Kako su kazali za Dnevni avaz, Žižan je u ćeliju smješten s migrantom.

Nikoga ne vidi osim dežurnog policajca. Sam ide u šetnju, sam se kupa i nikog nema na podestu kada je on napolju.

Svaki izlazak iz ćelije se pretresa nag, i ponovo nakon povratka u ćeliju. Osim toga, pretres se vrši i uz upotrebu pasa za opojna sredstva“, kazali su za Avaz.

U narednom periodu očekuje se dolazak u zatvor i Marinkovića, Macanovog kuma.

On služi kaznu u zatvoru u Minhenu i za njim je raspisana interpolova potjernica.

Podsjetimo, postupajuća tužiteljica Tužilaštva KS predložila je jučer Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Marku Trifkoviću.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.