Osumnjičenom za ubistvo u Rijeci određen istražni pritvor

Nakon što je danas ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu Romanu Brnadi, osumnjičenom za stravično ub***vo 67-godišnje žene u kafiću u centru Rijeke određen je istražni pritvor.

Odluka je to sutkinje istrage Županijskog suda.

Nakon što je dan i po proveo pod policijskim nadzorom, 36-godišnji osumnjičenik za ub***vo 67-godišnjakinje u Rijeci, ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci, a potom i pred sutkinjom istrage Županijskog suda u Rijeci.

Ona mu je odredila istražni pritvor.

Na teret mu se stavlja kazneno djelo teškog ub***va, piše Jutarnji.

Danas kada je stigao na ispitivanje, Brnada je urlao, bio poprilično nervozan i nemiran, a razgovor je u državnom odvjetništvu i sudu trajao oko 40 minuta.

Želio je skočiti i kroz prozor, a svi prisutni su čuli da je na ispitivanju vrištao i ispuštao neobične zvukove.

Brnada je nesretnu Darinku Krivec (67) pretukao do smrti te ga u njegovom pohodu, kako otkriva snimka nadzorne kamere u kafiću, nisu uspjela zaustaviti niti tri muškarca.

Nakon tog događaja, Brnada je pobjegao iz Pina te je viđen kako šete go po riječkim ulicama, a uhapšen je istog dana u 8:00 sati.

Ženu je poznavao od ranije te je u njenom društvu kobnog dana došao u kafić, a motiv napada još nije poznat.

Ko je Roman Brnada

Osumnjičeni Brnada je ulični pjevač koji je nedavno nastupio u showu Supertalent.

Tamo je imao ispad u kojem se posvađao sa žirijem (pogledajte VIDEO na dnu teksta).

Da je to on, Jutarnjem je potvrdila Iulia Josephine Bianca Kolompar, muzičarka i njegova supruga.

Brnada i njegova supruga zajedno nastupili u Supertalentu / Foto: Screenshot
Brnada i njegova supruga zajedno nastupili u Supertalentu / Foto: Screenshot

Riječki kriminalisti prije dva dana su joj pretresli stan i jučer je morala na razgovor kako bi pomogla policiji u otkrivanju eventualnih motiva strašnog zločina.

Brnada je iz Osijeka, gdje je imao i nogometnu karijeru. Branio je za NK Tomislav iz Livane, mjesta pokraj Osijeka.

No poznatiji je po uličnom pjevanju i to ne samo u Rijeci nego i Osijeku, Zagrebu i Beču. Na ulicama gradova pjevao je crkvene pjesme.

Brnada ima stranicu na Facebooku. Gotovo godinu dana je bio neaktivan na njoj, a prije dva dana je postavio tri objave.

Svjedoci zgroženi

Većina gostiju kafića u kojem se dogodilo ub***vo nije željela davati nikakve izjave na ovu temu, iako je bilo jasno da svi komentiraju to što se dogodilo.

No jedan od stalnih gostiju ipak je odlučio reći par riječi.

Znam Brnada. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je odjednom imati svakakve ispade. Nije mi jasno šta je radio s tom starijom ženom u društvu.

Grozno je to što se dogodilo. Poznajem i ovu gospođu Vesnu koja je sve to vidjela i dobro je da je uspjela pobjeći jer je mogao i u nju napasti. Ko zna kako je moglo sve to završiti”, rekao je.

Svjedokinja Vesna Wagner, koja je i ranije komentirala brutalni događaj, prisjetila se još jednog detalja.

I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, ali, koliko sam mogla vidjeti, jednog od njih je ogrebao po ruci i ozlijedio ga. I danas mi nije jasno šta mu je bilo.

Šta mu je to u trenutku došlo? Dan ranije su najnormalnije sjedili na terasi, da bi sljedećeg dana tako, poput životinje, skočio na jednu ženu”, rekla je svjedokinja za Index.hr.