Pet osoba uhapšeno zbog iznude u Sarajevu, zaplijenjen BMW X5

U blizini stadiona Koševo u Sarajevu sinoć su uhapšene tri osobe zbog iznude.

Uz to je vozilo BMW X5 zaplijenjeno.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo proveli posebne istražne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela iznude izvršenog u prethodnom periodu na štetu A. A. iz Sarajeva.

On je 07. februara 2022. godine ovaj slučaj prijavio Odjeljenju za imovinske delikte, Sektora kriminalističke policije.

Poduzimajući planske aktivnosti, dana 10.02.2022.godine, slobode su lišena lica: D. B., rođen 2003. godine u Sarajevu, N. H., rođen 2003. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni“, navode iz MUP-a.

Također, frapantno je da su uhapšena i tri maloljetnika, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo iz člana 295. KZ F BiH (Iznuda).

Osumnjičeni su u proteklom periodu od A. A. iz Sarajeva iznudili veću sumu novca. Prilikom pretresa kod N.H. je pronađen i oduzet jedan pištolj za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, dok je kod jednog mldb. lica pronađena i oduzeta veća suma novca.

Navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela“, zaključili su iz MUP-a.