Pokušaj ubistva u Starom Gradu u Sarajevu, oštrim predmetom nanio teške tjelesne povrede

Na području općine Stari Grad jučer se dogodio pokušaj ubistva u Sarajevu.

Ovo je potvrdio i portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Osoba inicijala D. S. rođen 1998. godine uhapšena je jučer u 13:30 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju).

On je jučer u 04:39 sati u ulici Prijepoljčeva, općina Stari Grad Sarajevo, oštrim predmetom nanio teške tjelesne povrede licu M. D., prenosi Avaz.

Oštećeni je rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za abdominalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

O ovome je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Lice D. S. je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zdaržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, Sektora kriminalističke policije nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.