Prosrpski front blokirao Crnu Goru: “Oj Putine svjetska silo naša, neće svijetom komandovat’ paša”

Uz trobojke i pjesme koje veličaju rusku agresiju prema Ukrajini, a u organizaciji Demokratskog fronta večeras je prosrpski Demokratski front organizovao blokadu 17 saobraćajnica širom Crne Gore.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić poručio je da će njegov partijski kolega Strahinja Bulajić iskoristiti sve što mu stoji na raspolaganju da parlamentarna većina konstituiše novu vladu i neće dozvoliti DPS-u da ukrade njihovu pobjedu.

Ako to pokušaju, Mandić upozorava da će blokirati i Skupštinu.

Kružni tok u Gornjoj Gorici prema Cetinju je blokiran. Grupa aktivista DF-a zaustavila je saobraćaj pa se iz Podgorice prema Cetinju ne može, kao ni oni koji dolaze iz pravca Cetinja ovuda ne mogu ući u grad. Aktivisti na blokadi nose trobojke. Desetine policajaca su na ovoj lokaciji”, javio je CdM.

Razvijen je transparent “Blokadom protiv izdaje”, a učesnici blokade pjevali su “Nije ovo Montenegro već junačko srspko leglo”, “O Putine, svjetska silo naša, neće svijetom komandovat’ paša”.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović istakao je da se preko 11.000 ljudi odazvalo pozivu tog političkog saveza da brane čast Crne Gore.