Foto: Arhiv

Samo u BiH/ Zaustavili policijsku patrolu i pretukli suvozača pred očima policajca

Tri osobe u Doboju zaustavile su policijsku patrolu i pretukle osobu koja se u tom trenutku nalazila na suvozačevom mjestu.

Ovaj čin predstavlja ogromnu diskreditaciju policije, te ćemo se usuditi i konstatovati da se čak ni sitni kriminalci više ne plaše policijskih službenika.

Naime, iz Policijske uprave Doboj kazali su da se S. S. i A. S. sumnjiče za krivična djela nasilničko ponašane i sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Treća osoba, inicijala P.P. sumnjiči se samo za sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“.

Oni su na regionalnom putu Doboj –Petrovo u mjestu Sočkovac, svojim vozilima blokirali službeno policijsko vozila sa prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje.

Nakon toga je S. S. prišao vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac Z. B. koje se nalazilo na mjestu suvozača, a koji je trebalo da bude saslušan u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo“, pojasnila je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona je dodala da su u istom momentu A. S. i P. P. otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i izvukli B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

Policajac je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio osumnjičene da nastave sa udarcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili”, istakla je Kerkezova.

Povrijeđeni B. Z. je službenim vozilom prevezen u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućen u Dom zdralja Petrovo odakle je prebačen u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Uhapšeni su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.