Usred dana u SCC-u muškarac pokušao ukrasti luksuzni “Audi Q7”

Jedna muška osoba uhapšena je jučer zbog pokušaja teške krađe u Sarajevu.

Naime, kako su kazali iz MUP-a KS, muškarac rođen 1980. godine u Švicarskoj, a nastanjen u Sarajevu, pokušao je otuđiti luksuzni automobil u Sarajevo City Centru.

Dana 23.02.2022.godine u 15:40 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice C. K., rođen 1980. godine u Švicarskoj, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju).

Isti je navedenog dana u 13:40 sati u podzemnoj garaži TC SCC, ulica Vrbanja, općina Centar Sarajevo izvršio tešku krađu u pokušaju u putničko motorno vozilo marke “Audi Q7”, vlasništvo A. O. iz Sarajeva“, saopćeno je iz MUP-a.

Prilikom pretresa kod C.K. je pronađen alat pogodan za vršenje krivičnih djela.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Podsjetimo, jučer je uhapšen i tridesetdevetogodišnji Libijac u Sarajevu zbog teške krađe.

Kako su kazali iz MUP-a KS jučer u 09:00 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice A. L., rođen 1983. godine u Libiji, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Prilikom pretresa kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje oosoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, kazali su iz MUP-a.

Ipak, iz sarajevske policije nisu kazali o kakvoj teškoj krađi se radi.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.