Za svaki koš Jonquel Jones kompanija Mozzart će donirati 100 KM za liječenje naših građana

Košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Jonquel Jones i kompanija Mozzart zajedničkim snagama pomažu Fond “Sportisti za život“ Udruženja “Pomozi.ba“.

Ovaj fond su osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović.

Jones nastupa u WNBA i veliki je adut našeg tima u kvalifikacijama za planetarni šampionat, a za svaki njen koš tokom kvalifikacija u Osaki, Mozzzart će donirati po 100 maraka!

Ukupan iznos ide za Fond iz kojeg se sredstva uplaćuju za liječenje oboljelih bh. građana.

Jones će sa Zmajicama u Japanu tokom naredna tri dana igrati dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo i to 12. februara protiv Kanade, a dan kasnije protiv domaće selekcije Japana.

Ekipa je danas trebalo da igra protiv Bjelorusije, ali je taj meč otkazan jer naš rival nije ni doputovao zbog problema sa igračicama zaraženim koronavirusom.

Samim tim, naša reprezentacija je praktično već obezbijedila plasman na SP jer tri najbolje selekcije iz grupe u septembru putuju u Australiju!

Ipak, zvanična potvrda od FIBA se još čeka.

Zmajice u svaki meč ulaze kao da je takmičarski, a najveći adut bit će upravo Jonquel Jones koja je početkom mjeseca potpisala novi ugovor sa ekipom Connecticut Suna.

Jones je WNBA karijeru počela u Connecticutu, a van SAD-a je nastupala za Asan Woori Bank Wibee, te Shanxi Flame i Ekaterinburg.

Sada će se udružiti sa Mozzartom kako bi svojim sportskim talentom podržala plemenitu misiju ove kompanije za pomoć građanima BiH.

Iz Fonda “Sportisti za život“, tokom prošle godine uplaćeno je više od 90.000 KM nenamjenskih sredstava za oboljele bh. građane.