Dostupne nove informacije: Nevzeta Solak viđena i u selu Hladila u Ustiprači

Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo objavila je nove detalje o nestaloj Nevzeti Solak za kojom potraga traje od 20. februara.

Apelovali su na mještane Ustiprače i sela Hladila da daju informacije ukoliko su primjetili kretanje nestale Nevzete Solak koja je nestala 20.02.2022. u Sarajevu.

Po tvrdnjama svjedoka nestala je izašla iz autobusa na Ustiprači koji vozi za Goražde.

Nakon toga drugi svjedok nam je rekao da je sreo nestalu nešto iza 20 sati na ulazu selo Hladila nedaleko od Ustiprače i to sve na dan nestanka 20.02.2022.

Molimo sve građane ukoliko nešto znaju o nestaloj da nam jave na dežurne brojeve GSS Novi Grad Sarajevo“, naveli su iz GSS Novi grad Sarajevo.

Kako smo i pisali ranije Nevzeta je viđena u Sarajevu kako je ušla u autobus goraždanskog Centroprevoza na stajalištu nedaleko od Vijećnice.

Prema riječima njenog sina Selvedina Solaka, ovu informaciju mu je potvrdio vozač autobusa kojem se Nevzeta prošle nedjelje obratila na Autobuskoj stanici oko 14 sati raspitujući se za vrijeme polaska autobusa za Goražde.

Potpuno zdrava i prisebna

Vozač se sjetio da je ona ušla u autobus za Goražde na Vijećnici oko 17:15 minuta, ali se ne može sa sigurnošću sjetiti na kojoj lokaciji tačno je izašla iz autobusa.

Molimo sve one koji su bili u tom autobusu, i ako su primjetili bilo šta ili se sjećaju da su je vidjeli i druge koji možda imaju bilo kakve informacije koje nam mogu pomoći da se obrate prvoj policijskoj stanici“, zamolio je tada Selvedin Solak.

Nevzeta Solak je, prema njegovim riječima izašla iz kuće oko 13 sati, bila je potpuno zdrava i prisebna.

Inače je visoka oko 160 cm, a tog dana je na sebi imala crne pantalone, crnu dužu jaknu a nosila je i crne cipele.

Na glavi je imala svjetloplavu maramu, a u ruci još šareni kišobran i kesu.

Nije došla kod poznanice

Ona se spremila kod kuće potpuno normalno, nije bila bolesna, prije desetak godina je imala moždani udar, međutim sada je bila potpuno zdrava. Nije bilo govora o tome da putuje za Goražde, ali evo sa sigurnošću smo potvrdili da je bila u autobusu tog dana.

Ne znamo zašto je krenula za Goražde, ovdje smo živjeli tokom rata, međutim imala je jednu poznanicu, ali kod nje nije došla.

Mi nastavljamo potragu ovdje u Goraždu, provjeravamo, molimo sve koji mogu da nam pomognu da to učine, ovo je manja sredina možda će se neko sjetiti da ju je vidio“, apelovao je tada Selvedin Solak.

U potragu za 63-godišnjom Nevzetom Solak uključeni su porodica i prijatelji, a od ranije i pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad.