Foto/ Balaševićev sin pokazao sliku koju je dobio iz Donjecka: “Stihovi mog oca na ratištu”

Aleksa Balašević, sin pokojnog Đorđa Balaševića, na Instagramu je objavio fotografiju koju je dobio od ekipe iz Mirnograda, koji se nalazi u Donjeckoj oblasti.

Na fotografiji nekoliko muškaraca drži transparent s likom Đorđa Balaševića na kojem piše “Samo da rata ne bude, ludila među ljudima“.

Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!!!! Prevedeno: Samo da rata ne bude, ludila među ljudima. Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju.

More poruka sam dobivao kada mi je otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Europe, onda sam se nadao da će nastaviti pisati mi o njegovim ljubavnim pjesmama, pitati me postoji li Boža Pub stvarno, ali…

Bože pomozi! Grupa KUD-a Slovenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz Istočne Ukrajine nam je poslala ovo uz naslov ‘Naša prosta duša slovenska’ na ulicama Mirnograda, grada u Donjeckoj Oblasti gdje đavo pali svoja kandila, ali će mu Bog uskoro ugasiti…

Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao… “, napisao je.

Balaševićev sin zatim je ruskom ćirilicom napisao: “Hvala braćo, mir u Ukrajini.”