Foto/ Poznat identitet devetnaestogodišnjaka koji je jutros smrtno stradao kod Viteza

U mjestu Šantići kod Viteza u stravičnoj saobraćajnoj nesreći život je izgubio devetnaestogodišnji David Vidović iz Šantića.

Ukop i posljednji ispraćaj bit će obavljen sutra 21. marta.

Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona ranije je potvrdio da se nesreća dogodila oko 3:40 sati.

Učestvovali su putničko motorno vozilo Mercedes kojim je upravljao vozč D. B. rođen 1982. godine iz Viteza i drugo putničko vozilo Golf kojim je upravljao D. V. rođen 2003. godine iz Viteza koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Novoj Biloj“, kazao je Hodžić ranije za Dnevni avaz.

Foto: Osmrtnice KSB
Foto: Osmrtnice KSB

Crni mjesec na bh. putevima

Moramo podsjetiti na datum 12. marta kada su na našim cestama izgubljena četiri mlada života.

Prvo se na magistralnom putu Tuzla Doboj, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica, dogodio teški udes u kojem dvije osobe izgubile živote.

Nesreća se dogodila iza ponoći u 00:15 sati kada je automobil marke Pasat sletio sa kolovoza.

Pri tome je udario u stub ulične rasvijete i potporni zid.

Kako se saznaje, stradale su dvije muške osobe, obje mlađe životne dobi, i to vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.

Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Istog dana oko 3 sata ujutru, u naselju Sarajlije pored Tomislavgrada dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije mlade osobe, dok su dvije osobe zadobile teže i lakše povrede.

Fotografije s mjesta nesreće su bile izuzetno zastrašujuće.

Živote su izgubili mladić inicijala M. T. (30) i djevojka J. S. (20), oboje iz Tomislavgrada, potvrđeno je ranije iz MUP-a Livanjskog kantona.

Njih dvoje su se nalazili u automobilu Golf, a usljed strahovitog sudara, pod još nerazjašnjenim okolnostima, s automobilom Mercedes, za čijim je volanom bio I. M. (23) iz Tomislavgrada, na licu mjesta su poginuli.