Još jedan težak gubitak za Ruse: Ukrajinska vojska eliminisala bitnog ruskog generala

Glavna obavještajna uprava Ministarstva obrane Ukrajine objavila je da je u Harkivu eliminisan general bojnik ruske vojske.

Ukrajinci su napisali da su Rusi zabilježili još jedan poraz.

Još jedan poraz među vrhunskom ekipom vojske zemlje okupatora. Tijekom bitaka kod Harkiva eliminiran je Vitalij Gerasimova – ruski vojni zapovjednik, general bojnik, načelnik stožera i prvi zamjenik zapovjednika 41. armije Središnjeg vojnog okruga Rusije. Eliminisano je i ranjeno nekoliko viših časnika ruske vojske”, napisali su.

Vitalij Gerasimov sudjelovao je u Drugom čečenskom ratu i ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Dobio je medalju ‘za povratak Krima’”, dodali su.

Podsjetimo, trinaesti je dan ruske invazije na Ukrajinu.

Podsjetimo, kako su ranije objavili i ruski i ukrajinski mediji, 2. marta su Ukrajinci eliminisali i generala Andreja Sukovetskija uslijed žestokih borbi u Ukrajini.

Prema informacijama koje je objavilo više ruskih i ukrajinskih medija, general je stradao od snajperskog metka ukrajinskog vojnika.

Inače njegova eliminacija je veliki udarac za Ruse, jer je bio zapovjednik ruske zračno-desantne divizije.

Imao je 47 godina i sudjelovao u ruskim akcijama u Siriji, a bio je i zamjenik zapovjednika 41. kombinirane armije koja se borila u Ukrajini.