Moto savez BiH emotivno o devetnaestogodišnjaku: Poginuo je jedan od najpersketivnijih vozača u BiH

Povodom stradanja Davida Vidovića (19) iz Šantića koji je poginuo u stravičnoj nesreći kod Viteza, oglasili su se iz Moto saveza BiH.

Kazali su da se radi o jednom od najperspektivnijih vozača i bivšem juniorskom prvaku BiH u motokrosu.

Velika tuga se nadvila nad svima nama. U prometnoj nezgodi je jutros (nedjelja, 20.03.) u Vitezu smrtno stradalo naše dijete, David Vidović (19), član MCK “Vitez” i BiH MX reprezentacije. Jedan od najperspektivnijih PRO vozača u BiH, bivši juniorski prvak BiH u motokrosu, prošle sezone viceprvak u klasi MX2“, kazali su iz Moto saveza BiH.

Emotivno su se oprostili od devetnaestogodišnjaka.

Užas, žalost, tuga, neopisiva bol… ne znamo šta više od toga. Najteže je obitelji i rodbini, pa prijateljima i klubu, kao i svima nama u savezu, u kojem su uz Davida zajedno sa svima nama od prvog dana i njegov otac i brat. Počivao u miru!!! Iskrena sućut obitelji, rodbini i prijateljima“, naveli su iz Moto saveza.

Ukop i posljednji ispraćaj Davida Vidovića će se obaviti sutra u 16 sati na groblju “Topala” u Vitezu.

Crni mjesec na bh. putevima

Moramo podsjetiti i na datum 12. marta kada su na našim cestama izgubljena četiri mlada života.

Prvo se na magistralnom putu Tuzla Doboj, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica, dogodio teški udes u kojem dvije osobe izgubile živote.

Nesreća se dogodila iza ponoći u 00:15 sati kada je automobil marke Pasat sletio sa kolovoza.

Pri tome je udario u stub ulične rasvijete i potporni zid.

Kako se saznaje, stradale su dvije muške osobe, obje mlađe životne dobi, i to vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.

Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Istog dana oko 3 sata ujutru, u naselju Sarajlije pored Tomislavgrada dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije mlade osobe, dok su dvije osobe zadobile teže i lakše povrede.

Fotografije s mjesta nesreće su bile izuzetno zastrašujuće.

Živote su izgubili mladić inicijala M. T. (30) i djevojka J. S. (20), oboje iz Tomislavgrada, potvrđeno je ranije iz MUP-a Livanjskog kantona.

Njih dvoje su se nalazili u automobilu Golf, a usljed strahovitog sudara, pod još nerazjašnjenim okolnostima, s automobilom Mercedes, za čijim je volanom bio I. M. (23) iz Tomislavgrada, na licu mjesta su poginuli.