MUP locirao objekat u kojem je pozivano na ubistvo Dodika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske lociralo je lokaciju snimanja videa u kojem maskirano lice nudi novčanu nagradu za ubistvo člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Ministar Dragan Lukač istakao je kako se radi o ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Lukač je istakao kako je sve unaprijed pripremljeno i montirano, “jer postoji čovjek koji ti spremno snima dok lice ulazi unutra maskirano i nudi određen novac da bi neko izvršio to”.

Zajedno sa policijom u Federaciji Bosne i Hercegovine, SIPA-om i ostalim bezbjednosnim agencijama radi se na otkrivanju lica koja su akteri snimka, kao i povoda, istakao je Lukač.

Komentarišući ovaj slučaj Lukač je povukao pralalelu sa dešavanjem u Prijedoru, gdje je, kako je istakao, “jedna TV kuća snimala prilog i u njemu lice koje je reklo da treba srušiti džamiju”.

Policija je utvrdila, kaže Lukač, da se radi o montiranom snimku, “gdje je jedna kuća dozvola sebi da se bavi izazivanjem vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a lice koje prolazi ispred je takođe bošnjačke nacionalnosti koje poziva na rušenje džamije”, istakao je Lukač pozivajući medije da ne učestvuju u takvim stvarima.

Podsjetimo, kako smo ranije pisali, čini se da se radi o sarajevskom McDonald’s-u u Titovoj ulici.

Iako sve izgleda kao zezancija nezrelih klinaca za TikTok očigledno je previše straha unijelo u porodicu Dodik, ili pokušavaju da prikažu nešto što nije.

Inače, Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, objavila je jučer na svom Twitter nalogu ovaj snimak.

Dodala je i opis “Ova pi*** se sakrio iza maske”.

Ugledao se na Merimu Mulić, ona je javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik, ova pi… se sakrio iza maske“, napisala je Gorica.

Vrlo brzo video sa Goricinog twitter naloga postao je nedostupan, ali samo zato što je zaključala nalog.