Na Alipašinom Polju uhapšeni Bunar i Mikac, još pet osoba privedeno

Iz MUP-a Kantona Sarajevo, uz navođenje inicijala, saopćeno je da je su u današnjoj akciji na Alipašinom Polju uhapšeni Edis Bunar i Renato Mikac.

Osim njih, još pet osoba je dovedeno na kriminalističku obradu.

E.B. i R.M. iz Sarajeva su lišeni slobode od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u jutrošnjoj akciji, te je pored ova dva lica, još pet lica dovedeno u službene prostorije i nad istim je u toku kriminalistička obrada“, saopćeno je iz MUP-a.

Tokom izvršenih pretresa policijski službenici, do sada su pronašli i oduzeli: određenu količinu opojnih sredstava (teških i lakih), zatim više telefona, drobilica, aparat za vakumiranje, digitalne vage i novac, koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pored pretresa na ranije spomenutih šest lokacija, tokom dana će se nastaviti pretresi na još nekoliko lokacija, na području Kantona Sarajevo.

Sve aktivnosti se provode pod direktnim nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će više informacija biti poznato nakon što iste budu u potpunosti završene.

Podsjetimo, Bunar je i ranije hapšen, a tada je i priznao krivicu.

Ranije su Bunar i ostali članovi grupe u predmetu “Prizma” potpisali sporazume o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

U optužnici Tužilaštva KS tada je navedeno kako je ova grupa pod vodstvom Edisa Bunara i njegove supruge Nerme nabavljala i prodavala opojna sredstva.

Ova grupa je poslovala piramidalno. Na čelu su bili Edis i Nerma koji su radili s Edisovom majkom Belkom.

Edis je nabavljao opojna sredstva, a onda su ih njih troje skupa u nekoliko stanova na Alipašinom Polju prepakivali i pripremali za prodaju, te prodavali.

Bračni par Bunar angažovao je Esmeru Sinanović i Sabahudina Žigovića koji su uzimali opojna sredstva od njih i prodavali ih za njih.

Dobili su i mobitel putem kojeg su se dogovarali u vezi s prodajom, primali narudžbe i dogovarali detalje predaje.

Za prodaju na području Kantona Sarajevo koristili su Golf.