Naše ceste ugasile su još dva mlada života, ovo su identiteti nastradalih mladića u Gračanici

Na magistralnom putu Tuzla Doboj, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica, dogodio se teški udes u kojem dvije osobe izgubile živote.

Nesreća se dogodila iza ponoći u 00:15 sati kada je automobil marke Pasat sletio sa kolovoza.

Pri tome je udario u stub ulične rasvijete i potporni zid.

Kako se saznaje, stradale su dvije muške osobe, obje mlađe životne dobi.

Prema informacijama koje je dobio Dnevni avaz na licu mjesta su preminuli vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Smrt je konstatovao mrtvozornik DZ Gračanica.

Uviđajem na mjestu događaja je rukovodio dežurni tužilac KTTK, a isti izvršili policijski službenici PU Gračanica.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.

Kako dodaju iz ove medijske kuće, slike su užasavajuće na licu mjesta, a ljudi od jutros dolaze na lice mjesta i ne mogu da vjeruju šta se desilo.

Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Na licu mjesta nalazi se i Ragib Aljić, koji je u Splitu radio sa preminulim Amelom.

“U srijedu smo došli sa posla iz Splita kući u Lukavicu Rijeku na kraći odmor. Sinoć sam bio s njim u Klokotnici, a jutros mi javljaju da je poginuo.

Ne mogu da vjerujem šta se u trenutku zbilo. Bio je dobar momak. Fahrudin je bio zaposlen u Zagrebu. I on je kući došao na nekoiko dana i sinoć se ugasio njegov život. Šta čovjek da kaže, kada vidi ovu sliku”, rekao je Aljić za Avaz.

U TVJ Gračanica kažu da su trojica vatrogasaca bila na intervenciji, iz smrskanog Passata izvlačili su mladiće, koji nažalost već tada nisu bili živi.