Objavljen foto-robot osumnjičenog za ubistvo načelnika krim- policije, MUP moli za pomoć građana

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS poziva građane da, ukoliko su primijetili ili negdje primjete muškarca sa crteža, odmah pozovu 122 ili se obrate najbližem policajcu ili policijskoj stanici.

Ovaj muškarac dovodi se u vezu sa ubistvom načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske noćas su na širem području Republike Srpske u okviru istrage krivičnog djela ‘Teško ubistvo’ izvršili pretrese i priveli veći broj lica za koje postoji sumnja da bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića.

Sve aktivnosti se odvijaju pod nadzorom nadležnih tužilaštva, a u cilju pronalaska izvršioca krivičnog djela. Istraga se nastavlja.

Ministarstvo moli građane da, ukoliko su u ranijem periodu primjetili lice sa crteža ili ga negdje primjete, odmah pozovu „122“ ili se obrate najbližem policijskom službeniku/policijskoj stanici“, saopćeno je iz MUP-a RS.

Podsjetimo, Bašić je prije dva dana ubijen u ranim jutarnjim satima, a do sada je poznato vrlo malo informacija i to onih koje nezavisni mediji saznaju.

Jedna od tih je da je izvršilac muškarac koji je nosio kapuljači na glavi i da se pješke udaljio s mjesta događaja.

Također je poznato da je Bašić ustrijeljen s leđa i to u blizini škole.

U naselju Pećani dugo je trajao uviđaj na mjestu događaja, a ovo naselje je bilo pod opsadom policijskih službenika koji su kontrolisali sve prolaznike i vozače.

Policija je navodno do sada privela više osoba na razgovor, provjeravaju se alibi i motivi zbog kojih bi neko pucao na Bašića.

Na uviđaju su bili, saznaju mediji, dva tužioca, tužilac Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala, te tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

U Gradu na Sani su pripadnici SAJ-a i Žandarmerije, a pojačane kontrole motornih vozila i legitimacija stanovništva, vrši se i u gradovima u okolini.

Najviše policijskih patrola je pored Prijedora i u Banjaluci, te na izlazima ka Gradišci, Kotor Varoši…