Od jutros pretresi na 22 lokacije u tri kantona u nastavku akcije “Meta”

Rano jutros, od strane policijskih timova započeti su istovremeni pretresi na ukupno 22 lokacije.

Pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam lokacija na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Radi se o nastavku opsežne policijske akcije kodnog naziva “Meta”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na lišenje slobode i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, zatim “Odavanje službene tajne”, “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja” i “Nadriliječništvo”.

Aktivnosti u okviru akcije “META” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Visokom.

Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Tokom pretresa osam osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu, dok se za dvije osobe intenzivno traga i radi na njihovom lociranju.

Više detalja o rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi tokom dana, po okončanju naznačenih aktivnosti”, kazali su iz MUP-a ZDK.