Oglasio se MUP o jučerašnjoj pucnjavi na Dobrinji, potvrdio sumnje i pisanja medija

O jučerašnjoj pucnjavi na Dobrinji oglasio se MUP KS. 

Kako je navedeno u izvještaju, Četvrta PU u Sarajevu jučer je obaviještena u 16:32 sati da je u ulici Miroslava Krleže na području Novog Grada, od strane NN lica došlo do upotrebe vatrenog oružja, te da je jedno lice povrijeđeno.

Izlaskom na lice mjesta zatečeno je povrijeđeno lice M. Ž., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju).

Tako su potvrđene sumnje i pisanja medija o ovom događaju.

Podsjetimo, Matej Živković, član Komisije za vrijednosne papire FBiH i svjedok u sudskom predmetu “Profit” jučer je teško ranjen na Dobrinji.

U predmetu “Profit” je optuženo 18 osoba za organizovanje grupe koja je od 2006. do 2014. godine na nezakonit način stekla imovinsku korist od oko 30 miliona maraka.

Među optuženima su Zijad Blekić i Hasan Ćelam, bivši predsjednik Komisije za vrijednosne papire FBiH.

Živković je, navodno, napadnut i 15. februara ove godine, ali tada nije pogođen.

U prijavi je tada naveo da je oko 16:45 sati 15. februara u ulici Miroslava Krleže u općini Novi Grad, u kojoj i stanuje, na njega pucano.

Kazao je i da su nepoznate osobe ispalile više hitaca iz vatrenog oružja.

Uviđaj su tada obavili pripadnici policijske stanice iz Novog Grada.