Foto: Agencije

Oglasio se MUP RS o jutrošnjem ubistvu načelnika krim-policije: “Ostali smo bez kolege i velikog čovjeka”

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske oglasilo se o današnjem ubistvu načelnik sektora krim-policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Kazali su da su sa šokom i nevjericom primili vijest, te da su ostali bez kolege, prijatelja i velikog čovjeka.

Radenko je svoju policijsku karijeru započeo još prije 29 godina kao policajac u Policijskoj stanici Kozarac. U ratu je bio pripadnik Čete posebne jedinice policije SJB-CJB Prijedor, te je kao učesnik ratnih dešavanja bio i ranjen na Krupskom ratištu.

Bio je ratni-vojni invalid devete kategorije i borac prve kategorije. Svoj rad nastavio je 1993. godine u Policijskoj stanici Prijedor 2, a od 2004. godine bio je raspoređen na mjesto zamjenika komandira u Policijskoj stanici Prijedor 2.

Od decembra, iste godine, bio je raspoređen na radno mjesto inspektora kriminalističke policije u Grupi za sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga u Odsjeku kriminalističke policije. Kratko vrijeme, od 2008. godine, bio je inspektor u Policijskoj stanici Prijedor 1, a potom i zamjenik komandira”, navode iz MUP-a.

Dodaju da je Bašić na mjesto načelnik Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen 2019. godine.

Na mjesto načelnika Odjeljenja za opšti kriminalitet raspoređen je 2019. godine, a naredne godine na mjesto načelnika Sektora kriminalističke policije.

Radenko je ubijen samo godinu dana prije odlaska u zasluženu penziju, tokom svoje svakodnevne šetnje od kuće do radnog mjesta. Ovaj put, njegova kancelarija ostala je prazna.

Iza njega ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina. Kolege i prijatelji, ostali su ožalošćeni zbog gubitka kolege koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku.

Iskreno saučešće porodici Bašić! Neka mu je vječna slava!”, kazali su iz MUP-a.