Općina Stari Grad pozvala JU “Djeca Sarajeva” da obavijeste javnost o početku rada Vrtića “Bulbuli”

Već duži period veliki broj roditelja žali se da Vrtić “Bulbuli” nije počeo sa radom i pitaju se kada bi to uopšte moglo da se desi.

Zbog neadekvatne komunikacije JU “Djeca Sarajeva” sa javnošću, prvenstveno sa roditeljima djece koja su upisana u Vrtić “Bulbuli”, prema Općini Stari Grad Sarajevo ponovo su upućena pitanja zašto vrtić nije počeo sa radom.

Iz Općine su pozvali JU “Djeca Sarajeva” da obavijesti javnost o datumu početka rada Vrtića “Bulbuli” i otkloni sve dileme imajući u vidu da su oni vodili postupak izgradnje protivpožarnog stepeništa zbog kojeg vrtić nije počeo sa radom u septembru prošle godine.

Podsjećamo da su obaveze Općine Stari Grad Sarajevo završene onog momenta kada su završeni radovi na rekonstrukciji vrtića. Općina Stari Grad Sarajevo tada je, na zahtjev JU ‘Djeca Sarajeva’, formirala Komisiju za tehnički prijem Vrtića ‘Bulbuli’ koja je utvrdila da na objektu treba biti izvedeno protivpožarno stepenište.

Postupak izgradnje protivpožarnog stepeništa, izbor izvođača radova i kompletnu proceduru izvodila je JU ‘Djeca Sarajeva’, a ne Općina Stari Grad Sarajevo. Za sve upite roditelji se trebaju obratiti ovoj ustanovi, a ne nama“, kazali su iz Općine.

Nakon izgradnje protivpožarnog stepeništa Komisija za tehnički prijem ponovo je izašla na teren i dostavila konačan izvještaj Općini Stari Grad Sarajevo koja je izdala upotrebnu dozvolu.

Time su se stekli uslovi za početak rada vrtića.

Općina Stari Grad je bila implementator projekta rekonstrukcije Vrtića “Bulbuli”, te je provela tendersku proceduru izbora izvođača radova i nadzornih organa, dok je radove finansiralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS.

Objektom rukovodi JU ”Djeca Sarajeva” koja odlučuje o upisu djece, početku rada i ostalom.