Pao još jedan sarajevski diler: FUP uhapsio Mangafića, u stanu pronađena veća količina opojnih sredstava

Pripadnici Federalne uprave policije proveli operativno-taktičku akciju “Ćiro” pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tom prilikom su na području grada Sarajeva slobode lišila lice inicijala A. M. (37) iz Sarajeva zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih sredstava” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. stav 1. KZ FBiH.

Prepakivao opojna sredstva

Mediji nezvanično saznaju da je uhapšen Alen Mangafić.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres stana i pratećih objekata koje pomenuto lice koristi, kojom prilikom je pronađeno više od 2.500 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfe*amin, vage za precizno vaganje, pribor za pakovanje i prepakivanje opojnih sredstava, vatreno oružje, municija različitih kalibara, puščana cijev sa mehanizmom, kundaci i drugi metalni djelovi za oružje, radio stanica kao i drugi predmeti i tragovi koji će se koristiti u krivičnom postupku“, saopćeno je iz FUP-a.

Uhapšeni se sumnjiči da je duži vremenski period nabavljao opojna sredstva u količinama od jednog kilograma i više, te je prepakivao i dalje distribuirao s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije uhapšeni je predat Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Postupajuća tužiteljica uputila je prijedlog Općinkom sudu Sarajevo za određivanje mjere pritvora osumnjičenom zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela“, kazala je za Dnevni avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.