Pune ruke posla sarajevskih policajaca za vikend: Bačena bomba, teške krađe, razbojništva, udesi…

Ovaj vikend kao da je bio posebno težak i radan za sarajevske policajce.

Kako je navedeno u izvještajima MUP-a KS mogli smo svjedočiti raznim djelima, od bacanja bombe u srcu Starog grada u ulici Bravadžiluk, više razbojništava, više teških krađa i udesa.

Tako je jučer (13.3.) u 00:10 sati u ulici Bravadžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je došlo do oštećenja na poslovnim prostorima i na dva putnička motorna vozila koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Također jučer, zabilježena su dva razbojništva.

Na Sedreniku su razbojnici upali u stan, a vlasnik je u 20:10 prijavio policiji da su mu NN lica uz prijetnju pištolja otuđila određenu sumu novca, a zatim pobjegli u nepoznatom pravcu.

Također od strane dva NN lica jučer je uz prijetnju pištoljem u ulici Hasana Sušića opljačkana prodavnica “Konzum”.

Jučer se desilo i osam saobraćajnih udesa.

Bitno je napomenuti i da su dva muškarca pretukla biciklistu na Vilsonovom šetalištu, inače poznatog “zviždača” koji je kako su svjedoci ispričali mjesecima plašio šetače.

Dan ranije, o čemu smo i pisali, u tramvaju na okretaljci na Čengić Vili pronađena je bomba.

U 13:30 sati obaviještena je dežurna služba Treće PU da je na sjedištu tramvaja garažnog broja 561, koji je na stajalište Čengić Vila došao iz pravca Baščaršije, pronađena ručna bomba.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i osigurali lice mjesta. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, te bezbjedno uklonili pomenuto eksplozivno sredstvo“, naveli su iz MUP-a KS.

Istog dana (subota) desila su se i dva hapšenja zbog uživanja i posjedovanja opojnih sredstava i dvije teške krađe. Zabilježeno je čak 13 saobraćajnih udesa.