“SDA uzmemo pod jednu mišku, DF/SBiH/BOSS pod drugu i puni sprint, uzbrdo”

Nakon što dnevni red Skupštine Kantona Sarajevo danas nije dobio potrebnu podršku, uslijedile su reakcije.

Zastupnik Elmedin Konaković uputio je oštru poruku opoziciji koja je “oborila dnevni red”, a na kojem je bio finansijski plan Zavoda zdravstvenost osiguranja, ali i Prijedlog zakona o podršci povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a “Srebrenica”.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

“SDA, DF, SBiH i BOSS su upravo u Skupštini Kantona Sarajevo srušili dnevni red. Dnevni red na kojem je usvajanje Finansijskog plana ZZO.

Plana bez kojeg uposleni u zdravstvu ne mogu dobiti plate, ne može nijedna ustanova platiti nijednu fakturu, nijedan lijek, zavoj.

Nikada u istoriji Kantona Sarajevo nijedna opozicija nije oborila dnevni red ovako važnih materijala, nikad nijedna. Na dnevnom redu bio je i Zakon o Srebrenici.

I to su oborili. Opozicija koja ima primjedbe na materijale i bolje prijedloge nikada ne obara dnevni red. Sačeka tačku i poentira, ako ima argumente.

Samo stranke koje se guše u destrukciji i ne vide od svog očaja realnu sliku u stanju su rušiti dnevni red. Istina je da je nekoliko zastupnika većine bilo odsutno prilikom glasanja.

Opoziciji bi to dodatno olakšalo i pomoglo da svaku tačku oblikuju onako kako misli. Nisu se na to odlučili, odlučili su da obore dnevni red. Vlada Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja učiniće sve da se danas isplate plate zdravstvenim radnicima.

Vjerovatno će u tome uspjeti. Svi ostali troškovi moraju sačekati novu sjednicu i usvajanje plana. Uz sve destrukcije SDA i satelita DF/SBiH/BOSS ovo je ubjedljivo najbolji i najproduktivniji saziv Skupštine KS i najbolja Vlada KS ikad.

SDA uzmemo pod jednu mišku, DF/SBiH/BOSS pod drugu i puni sprint, uzbrdo”, napisao je Konaković.