Specijalci MUP-a KS hapse grupu Edisa Bunara

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode plansku akciju usmjerenu protiv više lica s ciljem pronalaska opojnih sredstava i oružja.

Od ranih jutarnjih sati vrše se pretresi na šest lokacija na području Kantona Sarajevo u cilju pronalaska i oduzimanja predmeta vezanih za izvršenje krivičnih djela, te rasvjetljavanje i dokumentovanje istih.

Prema našim saznanjima, angažirana je i Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija vrši pretrese lokacija na Alipašinom Polju, tačnije A i B faze.

Kako saznaje Dnevni avaz, policijski službenici hapse grupe Edisa Bunara.

Među osumnjičenim je i Renato Mikac. Od osumnjičenih šest osoba, većina ih je pod kontrolom policije, dodaje ova medijska kuća.

Ranije su Bunar i ostali članovi grupe u predmetu “Prizma” potpisali sporazume o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo.

U optužnici Tužilaštva KS tada je navedeno kako je ova grupa pod vodstvom Edisa Bunara i njegove supruge Nerme nabavljala i prodavala opojna sredstva.

Ova grupa je poslovala piramidalno. Na čelu su bili Edis i Nerma koji su radili s Edisovom majkom Belkom.

Edis je nabavljao opojna sredstva, a onda su ih njih troje skupa u nekoliko stanova na Alipašinom Polju prepakivali i pripremali za prodaju, te prodavali.

Bračni par Bunar angažovao je Esmeru Sinanović i Sabahudina Žigovića koji su uzimali opojna sredstva od njih i prodavali ih za njih.

Dobili su i mobitel putem kojeg su se dogovarali u vezi s prodajom, primali narudžbe i dogovarali detalje predaje.

Za prodaju na području Kantona Sarajevo koristili su Golf.