Šta najavljajuje Damir Marjanović: Ko ide na gol, a ko da vodi igru?

Nedavno je medijskim nebom Bosne i Hercegovine odjeknula vijest da zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Damir Marjanović, organizuje novi politički pokret.

Inače, Marjanović zbog svog političkog nastupa uživa veliku podršku građana, ali vijest o novoj političkoj “stranci” nije baš sve fascinirala.

Mnogi smatraju da više nema mjesta za nove političke stranke i da ih već odavno imamo previše.

Politička stranka ili pokret?

Ipak, ono na čemu ekipa okupljena oko Marjanovića radi je daleko od klasične političke stranke. Koja je razlika?

Kako saznajemo, “Za nove generacije” neće imati predsjednika, već tri koordinatora, a kako i ime kaže fokus će biti na mladima.

Oko pokreta će biti okupljen tim ljudi koji će se podrediti novim generacija, a svojevrtsan “teaser” Marjanović je jutros objavio na svojoj novoj Facebook stranici.

Marjanović je objavio kratki video na klupi u sportskoj sali gdje je on golman, a mladi trebaju da uđu u igru.

Dođu godine da se stane na gol, a da neki novi klinci preuzmu igru“, glasi tekst koji se pojavljuje iznad fotografije.

Iako je Marjanović poprilično tajanstven o pokretu koji pravi, očigledno je poslao poruku koji će mu fokus biti u daljem političkom životu, te koja će njegova uloga biti tu.

Usudit ćemo se i protumačiti da će on svojim iskustvom biti posljednji stub odbrane mladih koji će se boriti za svoje ideje.

Kako su već ranije neki mediji prenijeli fokus nove stranke bi trebao biti usmjeren na nauku, što je primarno interesovanje i polje gdje se Marjanović do sada najviše angažirao u svom političkom djelovanju.

Također, tri temeljne stvari na kojima ovaj pokret želi da radi su ekonomske politike, natalitet i zdravstvo.