Supruga Nedžmina Ambeškovića otvorila dušu: “Nije smio da me udari zbog mojih zdravstvenih problema”

Prije dva dana javnost u Sarajevu potreslo je dešavanje sa Baščaršije, a nakon što je u medijima procurio snimak kako bosanskohercegovački strongmen Nedžmin Ambešković pokušava razdvojiti dvije žene. 

Na snimku se jasno može vidjeti kako udara svoju, za sada još uvijek, zakonitu suprugu.

Nakon što se Ambešković oglasio i ispričao svoju verziju priče da je duži vremenski period imao problema sa suprugom, sada je i Zahida Ambešković – Sulejmanović ispričala svoju verziju priče.

Desilo se to da sam ja krenula na kafu sa prijateljicama. Prema čaršiji kada smo išli ugledala sam u jednom kafiću da moj muž sjedi sa dotičnom osobom. U trenutku me uhvatila panika šta da radim jer sam sve vrijeme bila ubjeđivana s njegove strane da to nije istina, da on sa tom ženom nema ništa. 

Ne radi se o ljubomori, Nedžmin i ja već osam mjeseci ne živimo zajedno, radi se jedino o tome da ja ne dam na sebe i ne dam da me iko pravi budalom, pogotov ne naše prijatelje koji su meni to govorili. 

Hiljadu puta sam mu rekla da mi objasni, da sam spremna na sve, jer ipak mi ne živimo zajedno i može da ima koga god hoće. On se kleo u djecu što je mene jako potreslo, on zna dobro kroz šta smo mi prošli.

Ja sam uključila telefon, krenula prema njima, pitala sam dotičnu damu šta ona radi s mojim mužem gdje sam dobila odgovor da on to tako ne kaže. Ona je oborila moj telefon i tu je sve nastalo“, kazala je ona za Source.

Novinar je napomenuo da je Ambešković rekao da je refleksno udario u trenutku dok je pokušavao razdvojiti nju i drugu osobu, te upitao kako je to njoj sve izgledalo.

Prvo on mene nije refleksno udario, druga stvar je da su njemu svi govoroli ‘razdvoji’. Ali pošto se Nedžmin plaši kamera, da ga ne bi ko negdje snimio u nekom pogrešnom društvu, on je izbjegavao sve vrijeme. To je laž da su mene četvorica muškaraca pokušala razdvojiti. 

Ja sam samo u tom trenutku govorila da joj se oduzme telefon koji je ona svjesno lupala od pod jer je znala šta ima u telefonu, prepiske moje i njegove, slike, da imaju njihova putovanja za Tursku i sve ostalo.

Refleks ono nije bio i on je svjestan da on nije smio taj šamar opaliti zbog mojih zdravstvenih problema, jer sam imala ili imam još uvijek šarafe u glavi od operacije koju sam izvršila 2018. godine. On je znao da jedan udarac može da bude moj kraj. 

Je li refleksom opsovao mi majku? Je li refleksno isto rekao da će me ubiti? Ja opet kažem postoji dokaz za sve“, kazala je ona.

Dodala je da će pravdu tjerati do kraja.

Ja ću ići do kraja s ovim, tražit ću cijeli snimak kako se sve to dešavalo, i da isto tako dokažem da dotična osoba je prvo sjedila do njega, pa kada su skontali gdje se nalaze ona je zamijenila stolicu i sjela i tada sam ja prišla. 

Refleks nije bio tada, kao ni prije, jer se ovo prvi put ne dešava“, dodala je Ambešković – Sulejmanović.

Novinar je podsjetio na raniju izjavu Nedžmina Ambeškovića u kojoj je on kazao da on nije u emotivnoj vezi s dotičnom osobom i da je bilo koja druga ženska osoba se našla pored njega da bi završila upravo kao ona.

Dodao je i da je Ambešković rekao da nije prvi put da ga je supruga napala i da je jednom nasred saobraćajnice fizički nasrnula na njega.

Ona je to negirala i kazala da to uopšte nije istina.

I tu ima dokaz, i to je na sud predato, ima zapisnik koji ja mogu javno da pokažem šta se desilo te noći. Uopšte nije bila svađa između mene i Nedžmina“, kazala je.

Zatim je ispričala kako je nju i prijateljicu koje su išle na proslavu rođendana Nedžmin “trzao” automobilom na glavnoj saobraćajnici, te su se one zaustavile.

Mi smo se parkirale, hajdemo reći da smo se prepriječili, gdje moja prijateljica prilazi i kuca, a on je izjavu dao da je ona lupala, a ona je njemu samo kucala na prozor i rekla da spusti (prozor op. a.), gdje je on policiju zvao. U tom trenutku i ona je policiju zvala. 

Ja prilazim autu i ja jesam nogom udarila u auto. Nisam udarila u auto nečije tuđe, udarila sam u naše auto“, ispričala je ona.

Cijeli video razgovora možete pogledati OVDJE.