Foto: Ilustracija

Uhapšen bombaš s Baščaršije, poznat identitet muškarca koji je bacio bombu na dva objekta u Bravadžiluku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo identifikovali su osobu koja se sumnjiči da je bacila bombu na dva ugostiteljska objekta na Baščaršiji u ulici Bravadžiluk.

Kako saznaju mediji uhapšen je Edin Trle.

Poduzimajući niz mjera i radnji, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su identifikovali lice koje se dovodi u vezu sa više krivičnih djela izvršenih u proteklom periodu na području općine Stari grad Sarajevo, a radi se o E. T. rođen 1990. godine iz Sarajeva“, navode iz MUP-a.

Kako dalje navode iz sarajevske policije on je osumnjičen da je počinio krivična djela iz člana 323. stav 3. KZ FBIH (Izazivanje opće opasnosti) izvršena dana 13.03. i 18.03.2022.g. na štetu dva ugostiteljska objekta u ulici Bravadžiluk.

Zatim je osumnjičen za krivična djela počinjena tokom januara ove godine iz člana 183. (Ugrožavanje sigurnosti) i člana 173. KZ FBIH (Lahka tjelesna povreda) izvršena na štetu J. H. iz Sarajeva, kao i krivična djela iz člana 293. (Oštećenje tuđe stvari) i 183. (Ugrožavanje sigurnosti), počinjena na štetu J. H. iz Sarajeva.

Nakon završene kriminalističke obrade ovo lice je uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Trle je bacio bombu 12. marta na Baščaršiji.